Το Kαταστατικό του Kόμματος (GR)

Πήγαινε κάτω

Το Kαταστατικό του Kόμματος (GR)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Πεμ Μάης 06, 2010 8:02 pm

Ποίοι είμαστε

Το SDU (Σοσιαλιστική Δημοκρατική Ένωση) είναι μια e-προοδευτική, e-σοσιαλιστική πρωτοβουλία που επιδιώκει την καινοτομία στην e-αριστερά και δρα χωρίς τα πάθη και τις προκαταλήψεις του παρελθόντος.
Μια νέα φωνή που σκοπό έχει να πράττει αυτά που διακηρύττει και να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στην eGreece για την ευημερία όλων μας.

Δεν υπάρχουν πολιτικές αγκυλώσεις με κόμματα ή παρατάξεις από την πραγματική ζωή, μπορεί να συμμετέχει ο καθένας, ότι και να πιστεύει rl, αρκεί να ασπάζεται τις καταστατικές θέσεις του κόμματος, όπως αυτές θα ακολουθήσουν παρακάτω.
• Κράτος δικαίου
• Οικονομική πολιτική με επίκεντρο τον eΠολίτη
• Ελευθερία λόγου
• Εθνική ανεξαρτησία
• Ο νέος πολίτης στο επίκεντρο της πολιτικής πρόνοιας του κράτους
• Αναπτυξιακή πολιτική με γνώμονα το καλό του επιχειρηματία αλλά και του εργαζόμενου.
• Διατήρηση των παλιών συμμαχιών, δημιουργία νέων, χωρίς όμως το συμφέρον της συμμαχίας να υπερισχύει αυτού της eGreece.
• Ισχυρός εθνικός στρατός, με πρόσβαση για οποιονδήποτε πολίτη, χωρίς πολιτικά κριτήρια, με στόχευση στην επιτάχυνση της
• Ανάπτυξης ισχυρών στρατιωτών

Εξωτερική πολιτική

Καθώς το παιχνίδι είναι και πολεμικό, θεωρούμε ανούσιο να προσπαθήσουμε να φέρουμε την επί της eΓης ειρήνη. Γι’ αυτό, όσον αφορά τις πολεμικές επιχειρήσεις είμαστε καταρχήν θετικοί. Αρκεί ένας πόλεμος ή η έναρξη εχθροπραξιών, να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας μας, καθώς και της συμμαχίας στην οποία η χώρα ανήκει. Λέμε ΟΧΙ σε όποιον πόλεμο πηγάζει από RL κολλήματα και αγκυλώσεις.

Είμαστε υπέρ των παραδοσιακών συμμαχιών της eGreece, εφόσον αυτές δε συγκρούονται με τα συμφέροντα της χώρας. Σκοπός είναι η διαφύλαξη και περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μας με τις παραδοσιακές συμμαχίες, ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα veto σε αποφάσεις των συμμάχων που κρίνουμε ότι μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη χώρα.

Εσωτερική πολιτική

α) Εσωτερική “ασφάλεια”
Πολεμάμε κάθε πρακτική που αποσκοπεί στη φακελοποίηση eΕλλήνων πολιτών.

β) Ελευθερία έκφρασης
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, να εκφράζεται ελεύθερα, δίχως το φόβο φίμωσής του. Ταυτόχρονα όμως, η ελευθερία αυτή δεν θα πρέπει να αντικρούει τους κανόνες του παιχνιδιού, έτσι επίσημη θέση μας είναι να μην ασχολούμαστε με rl θέματα στην αρθρογραφία, καθώς και η υπόδειξη σε όλα τα μέλη του κόμματός μας, να το αποφεύγουν.

δ) Εθνικός στρατός
Αναγνωρίζουμε την ύπαρξη ενός ισχυρού και συγκροτημένου Εθνικού Στρατού. Θέλουμε έναν Εθνικό Στρατό αρωγό στην ανάπτυξη νέων ισχυρών στρατιωτών.
Το SDU προτρέπει τα μέλη του να καταταγούν σε αυτόν, για το συμφέρον των μελών μας αλλά και του κράτους.


ε) Νέοι πολίτες
Θέλουμε κοινωνική πολιτική με κέντρο το νέο e-πολίτη.
Η eΕλληνική πολιτεία, καλείται να βρίσκεται δίπλα στους νέους παίκτες, βοηθώντας στην πιο γρήγορη κατανόηση του παιχνιδιού, στην άμεση ενσωμάτωσή τους στην eκοινωνία μας και στην πρακτική βοήθεια για γρήγορη ανάπτυξή τους, με ενέργειες όπως διανομή δώρων, όπλων, βοήθεια στην πρώτη εργασία με ικανοποιητικό μισθό σε μικρού Q εταιρίες, με προγράμματα στέγασης.

στ) Οικονομία
Κοινοβουλευτικός έλεγχος των οικονομικών στοιχείων, με αναφορά σε αρχικό και τελικό ταμείο.
Κρατική επιχορήγηση για export licences, σε στοχευμένες αγορές του εξωτερικού και προώθηση των εξαγωγών μας.
Κρατικός έλεγχος στις τιμές της αγοράς με αποπληθωριστική πολιτική όπου αυτό απαιτείται. μέσω stock που θα διατηρούν οι κρατικές εταιρίες, ιδιαίτερα στον τομέα του σπιτιού και του φαγητού.
Προτάσεις για φόρο εισαγωγής τέτοιο, που να κρατάει την ανταγωνιστικότητα μεταξύ εισαγόμενων και ντόπιων προϊόντων, με γνώμονα το συμφέρον και των εταιριών μας, αλλά και των εργαζομένων σε αυτές.
Εξεύρεση λύσης για κρατική χρηματοδότηση μέσω άτοκων δανείων για ανάπτυξη ή αναβάθμιση νέων εταιριών. Παράλληλα το υπουργείο εμπορείου να έχει ελεγκτικό, συμβουλευτικό και επικουρικό ρόλο στις εταιρίες που λαμβάνουν επιχορήγηση.


Εσωκομματική Οργάνωση

α) Αμεσοδημοκρατία
Ανώτατο όργανο του κόμματός μας είναι η βάση του, βασιζόμενοι στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και της αμεσοδημοκρατίας. Οι σημαντικές (όπως στήριξη Προέδρου Χώρας) αποφάσεις θα λαμβάνονται απευθείας από τα μέλη του κόμματος μέσω καθολικών ψηφοφοριών που θα λαμβάνουν χώρα στο φόρουμ του SDU.
Αποφάσεις οι οποίες είναι άμεσου χαρακτήρα και απαιτούν άμεση απάντηση (διορία μικρότερη των 24 ωρών), θα λαμβάνονται από την Κομματική Επιτροπή, και ο Πρόεδρος του κόμματος υποχρεούται να ενημερώσει το κόμμα για τις αποφάσεις αυτές.

β) Κομματική Επιτροπή
Το ανώτατο οργανωτικό συμβούλιο του κόμματος είναι η Κομματική Επιτροπή.
Η Κομματική Επιτροπή αποτελείται από τον Πρόεδρο, το Γραμματέα και τέσσερις Τομεάρχες, οι οποίοι εκλέγονται από την βάση του κόμματος στις 14 κάθε μήνα (με Poll που διενεργείται στο FORUM μας και διαρκεί έως τις 16). Ο κάθε Τομεάρχης διαθέτει και έναν βοηθό ο οποίος τον αντικαθιστά σε περίπτωση απουσίας, ο οποίος ορίζεται από τον Τομεάρχη μετά την εκλογή του. Ο Πρόεδρος διατηρεί το δικαίωμα να προτείνει αυτούς που θεωρεί κατάλληλους για τις θέσεις αυτές, την τελική όμως απόφαση την παίρνει η βάση. Σε περίπτωση ισοψηφίας ο Πρόεδρος αποφασίζει μεταξύ των ισοψηφούντων. Τα άτομα που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην Κομματική Επιτροπή δηλώνουν το ενδιαφέρον τους από τις 10 έως της 14 του μήνα, μαζί με τον Τομέα που θέλουν να ασχοληθούν.

Οι τομείς στους οποίους κατανέμονται οι αρμοδιότητες της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης είναι:
1) Πολιτικός Τομέας
2) Οικονομικός Τομέας
3) Τομέας Τύπου, Ενημέρωσης, Νέων & Διάδοσης του κόμματος
4) Τομέας Στρατού και Διακυβέρνησης
Τα δικαιώματα των Τομεαρχών είναι τα εξής:
• Δικαίωμα ψήφου σε Συγκλιση του οργάνου της Κομματικής Επιτροπής
• Διορισμός των βοηθών τους και ιεράρχηση των αρμοδιοτήτων τους
• Πρωτοβουλίες όταν απουσιάζει ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας

Οι υποχρεώσεις των Τομεαρχών είναι οι εξής:
• Συστηματική εργασία στο αντικείμενο με το οποίο έχουν να ασχοληθούν
• Να είναι παρόντες στα Συνέδρια και στις Συνελεύσεις του Κόμματος (εκτός και αν αδυνατούν λόγω της καθημερινότητας του καθενός)
• Σε περίπτωση απουσίας τους σε Συνέδριο, Συνέλευση ή Σύγκλιση της ΚΕ, αντικαθίστανται από τον βοηθό τους.
• Συνεργασία και αρωγή μεταξύ τους
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Η σύγκλιση του οργάνου καθώς και η θεματολογία, ορίζονται από τον Πρόεδρο του κόμματος. Σε περίπτωση ισοψηφίας για την λήψη μιας απόφασης, επικρατεί η θέση που στηρίζεται από τον Πρόεδρο.

γ) Πρόεδρος
Πρόεδρος του κόμματος μπορεί να εκλεγεί οποιοσδήποτε πληροί τις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Δεν υπάρχει επετηρίδα ούτε παραχώρηση του κόμματος βάση συμφωνιών.
Προϋποθέσεις για να έχει δικαίωμα εκλογής ο υποψήφιος Πρόεδρος είναι τα εξής:
Να είναι μέλος του κόμματος για τουλάχιστον ένα μήνα, ενώ δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για δεύτερη συνεχή θητεία. Δικαίωμα εκ νέου εκλογής, αποκτά μόνο με την πάροδο τουλάχιστον 2 θητειών από διαφορετικούς Προέδρους. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγουμε την παρουσίαση ηγεμονικών συμπεριφορών. Ο Πρόεδρος και η Κ.Ε. διατηρούν το δικαίωμα διενέργειας poll για κάθε σημαντική απόφαση που πρέπει να παρθεί και κρίνεται απαραίτητη η συναίνεση της βάσης.

δ) Γραμματέας
Ο Γραμματέας εκλέγεται κάθε 15 του μήνα μέσω ψηφοφορίας στο φόρουμ του κόμματος. Είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη του έργου των τομέων του κόμματος και για την επικύρωση υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος. Σε περίπτωση απουσίας του προέδρου αποκτά τα προνόμια του Προέδρου. Τα άτομα που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του Γραμματέα δηλώνουν το ενδιαφέρον τους από τις 10 έως της 14 του μήνα.


ε) Βουλευτές και συνεργασίες
Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για την βουλευτική θέση έχουν όλα τα μέλη του κόμματος που πληρούν τις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι μέλη του κόμματος για 2 μήνες τουλάχιστον. Κανένα μέλος δεν έχει το δικαίωμα να οριστεί ως επίσημος υποψήφιος για πάνω από 2 συνεχόμενες φορές. Για να είναι ξανά υποψήφιος θα πρέπει να μεσολαβήσει ένας μήνας στον οποίο δεν θα συμμετέχει στην διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων.

Το SDU είναι θετικό όσον αφορά την συνεργασία σε βουλευτικές εκλογές. Οι θέσεις και οι περιφέρειες τις οποίες παραχωρεί καθορίζονται από τον πολιτικό τομέα και από τον πρόεδρο-Γραμματέα, με βάση τον συμφέρον του κόμματος.

στ) Συντονισμός βουλευτικών προτάσεων
Η βουλευτική ομάδα οφείλει να συζητά και να συνεργάζεται για τις προτάσεις και τις κινήσεις της. Καμία πρόταση να μην τίθεται για ψήφιση στο κοινοβούλιο, χωρίς να έχει αναρτηθεί και συζητηθεί στο αντίστοιχο board του forum μας.

ζ) Συνέδριο
Σύγκλιση συνεδρίου κατόπιν προτάσεως του Προέδρου, της Κ.Ε. ή με open letter υπογεγραμμένο από τουλάχιστον το 15% των μελών του κόμματος. Δικαίωμα Συμμετοχής στα συνέδρια του κόμματος θα έχουν αποκλειστικά τα μέλη του SDU.

η) Συμμετοχή των Μελών μας σε Κυβερνήσεις
Τα μέλη του SDU, με βάση τις αρχές της δημοκρατίας και της συμμετοχής στα κοινά, επιτρέπεται να συμμετέχουν στις εκάστοτε Κυβερνήσεις, αφότου επικυρωθεί η συμμετοχή εκείνων που θα δεχθούν κρούση από την βάση του κόμματος μέσω poll (διάρκεια 24 ώρες).
Σε περίπτωση εκλογής του υποψηφίου που στηρίζει το κόμμα μας, δεν κρίνεται απαραίτητη η διενέργεια poll.θ) Διαδικασίες εκλογών
i) Εκλογές προέδρου χώρας

Η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση, ως το πιο ζωντανό πολιτικό κύτταρο της χώρας, οφείλει να καταθέτει λύσεις και προτάσεις και να προτείνει πρόσωπα. Σκόπος μας είναι να υπάρχει πάντα υποψήφιος από το κόμμα μας ή υποψήφιος που να προέρχεται από συνεργασία με άλλα προοδευτικά κόμματα. Η κατάθεση υποψηφιοτήτων των ενδιαφερόμενων μελών του SDU ξεκινά την 25 κάθε μήνα και τελειώνει στις 30 (εκτός του Φεβρουαρίου που ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η τελευταία του ημέρα). Όλοι οι υποψηφιοι ανεξαρτήτως κόμματος θα παίρνουν μέρος σε ένα ένιαιο poll.
Η διενέργεια αυτού του poll θα ξεκινάει στις 30 του μήνα (εκτός από τον Φεβρουάριο).
Οι επιλογές που θα συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το poll, εκτός των υποψηφίων του κόμματός μας που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον, θα είναι ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι (κόμματα) που βάζουν υποψηφιότητα και μέχρι την συμφωνημένη μέρα του poll ΕΧΟΥΝ καταθέσει πρόγραμμα είτε δημόσια σε άρθρο, είτε private στο κόμμα μας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ αν μας έχουν ζητήσει την στήριξη μας ή όχι. Σε περίπτωση ισοψηφίας την απόφαση την παίρνει ο πρόεδρος ανάμεσα σε αυτούς που ισοψήφησαν. Απαραίτητο κρίνεται να υπάρχει και η επιλογή: Στήριξη κατά συνείδηση, που οδηγεί στην μη επίσημη στήριξη κάποιου υποψηφίου.

ii) Βουλευτικές εκλογές

Όσο το κόμμα μας είναι μέσα στα 5 πρώτα κόμματα μπορεί να κατεβάζει δικό του ψηφοδέλτιο. Τόσο ο αριθμός των μελών που θα μας εκπροσωπήσουν, όσο και οι περιφέρειες που θα κατεβάσουμε υποψηφίους ορίζονται από την κομματική επιτροπή, τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του κόμματος. Η απόφαση λαμβάνεται στις 19 του μήνα και δύναται να αλλάξει λόγω επικαιρότητας. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν υποψήφιοι σε συζήτηση που ξεκινά στο Forum μας στις 17 του μήνα και λήγει στις 19. Αν οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από τις θέσεις που προτείνει ο πρόεδρος και η Κ.Ε. τότε διενεργείται poll, διάρκειας 2 ημερών. Σε περίπτωση ισοψηφίας υποψηφίων την τελική απόφαση παίρνει ο Πρόεδρος.

Όταν το κόμμα μας δεν ανήκει στα 5 είναι αναγκαίο να φιλοξενηθούμε στις βουλευτικές λίστες άλλου κόμματος. Ο πρόεδρος μαζί με τον πολιτικό τομέα κάνει τις απαραίτητες συζητήσεις με τα υπόλοιπα κόμματα και αναλαμβάνουν να βρουν φιλοξενία ενημερώνοντας παράλληλα με συνεχόμενα posts στο forum (section πολιτικός τομέας) την πορεία των συζητήσεων. Επίσης είναι μέλημα του Πρόεδρου και του πολιτικού τομέα να αποφασίσει με πόσους βουλευτές θα κατεβαίνει το SDU (πχ 2 η’ 3). 7 ΜΕΡΕΣ πριν την ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών θα ανοίγετε topic όπου οι υποψήφιοι βουλευτές θα ΑΥΤΟΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ(ανεξάρτητα με το αν έχει βρεθεί κόμμα για φιλοξενία η όχι).Το topic αυτό θα μένει ανοικτό για 2 ΜΕΡΕΣ. Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι από τον συμφωνημένο αριθμό βουλευτών που έχουμε αποφασίσει να κατεβάσουμε τότε γίνετε διενέργεια poll με όλους τους υποψηφίους όπου θα διαρκεί 2 ΜΕΡΕΣ. Σε περίπτωση ισοψηφίας προκρίνεται ο παίκτης με το ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΧΡ (και όχι το μεγαλύτερο όπως συμβαίνει στο game σε περίπτωση ισοψηφιών).

iii) Εκλογές Προέδρου του Κόμματος
Στις 8 του μήνα, ο πολιτικός τομέας είναι υπεύθυνος να ανοίξει μία συζήτηση στο Forum μας όπου θα καλεί τους υποψήφιους προέδρους να καταθέσουν, εκτός από την υποψηφιότητά τους και τις προτάσεις τους. Ο κάθε υποψήφιος θα ΑΥΤΟΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ. Η συζήτηση θα παραμένει ανοικτή έως τις 10 του μήνα. Στην συνεχεία θα διενεργείται poll ανάμεσα στους υποψηφίους όπου θα διαρκεί έως τις 12 του μήνα (10-12). Σε περίπτωση ισοψηφίας των υποψηφίων την τελική απόφαση παίρνει η τρέχουσα Κ.Ε. και ο Πρόεδρος.

ι) Αναθεώρηση Καταστατικού
Το παρόν Καταστατικό της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης επικυρώθηκε στις 04/03/2011. Μπορεί να αναθεωρηθεί με σύγκλιση Συνεδρίου από τις 05/04/2011 και μετά.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
8. Οι υποψήφιοι για την ανάληψη της Προεδρίας του Κόμματος δηλώνουν την πρόθεσή τους.
10. Λήξη κατάθεσης υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος.
10. Διενέργεια poll ανάμεσα στου υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος.
10. Οι υποψήφιοι για την Κ.Ε. δηλώνουν την πρόθεσή τους.
10. Οι υποψήφιοι για την θέση του Γραμματέα. δηλώνουν την πρόθεσή τους.
12. Λήξη poll για την ανάδειξη Προέδρου Κόμματος.
14. Λήξη υποψηφιοτήτων για την Κ.Ε.
14. Λήξη υποψηφιοτήτων για την θέση του Γραμματέα.
14. Έναρξη poll Για τους 4 Τομεάρχες.
14. Έναρξη poll για τον Γραμματέα.
15. ΕΚΛΟΓΕΣ PP.
16. Λήξη poll για του Τομεάρχες και Ορισμός Βοηθών από τους Τομεάρχες..
16. Λήξη poll για τον Γραμματέα.
17. Οι υποψήφιοι για το Βουλευτικό Χρίσμα δηλώνουν την πρόθεσή τους.
19. O πρόεδρος και ο Πολιτικός Τομέας ανακοινώνει τον αριθμό των υποψηφίων και τις Περιφέρειες.
19. Λήξη υποψηφιοτήτων για το Βουλευτικό Χρίσμα.
19. Έναρξη poll για την ανάδειξη των υποψηφίων Βουλευτών.
21. Λήξη poll για την ανάδειξη των υποψηφίων Βουλευτών
25. Οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Χώρας δηλώνουν την πρόθεσή τους.
25. ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
30. Λήξη υποψηφιοτήτων για την Προεδρία της Χώρας
30. Διενέργεια poll για τον CP (ανάμεσα στα μέλη μας, αλλιώς, ανάμεσα στους υποψηφίους των άλλων κομμάτων, που πληρούν τις προϋποθέσεις τις αντίστοιχης παραγράφου).
1. Λήξη poll για C.P.
5. ΕΚΛΟΓΕΣ CP

Για την ευημερία και τη πρόοδο ολόκληρου του eΕλληνικού λαού.

Admin
Administrator

Αριθμός μηνυμάτων : 39

http://esdu.friendhood.net

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης