ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ)

Πήγαινε κάτω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ)

Δημοσίευση από mixalis35 Την / Το Τετ Απρ 30, 2014 6:51 am

Αρχικά να δηλώσω πως νιώθω πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι πίσω στο forum του SDU.
Επειδή νυστάζω πολύ και είμαι υπό κατάρρευση από το σημερινό τρέξιμο (συγνώμη και για την ώρα) σας παραθέτω εδώ τις πρώτες σκέψεις μου σχετικά με τις εκλογές και πέρα από ότι αποφασίσετε (για το αν θα με στηρίξετε ή όχι) θα ήθελα να ζητήσω να συμμετέχουν στην κυβέρνηση η Ελένη, ο Best, ο nerofidas αλλά και όποιος άλλος από το SDU επιθυμεί. Είμαι σε διαρκής επαφές για το σχηματισμό επιτελείου και ταυτόχρονα μιλάω και με άλλους πιθανούς υποψηφίους για να δούμε ποιός θα κατέβει. Αυτή τη στιγμή μάλλον η Νέα Πορεία στηρίζει, εννοείται το ΕΕΚ, η Ισοπολιτεία φαίνεται θετικά διακείμενη (αρκετοί θα συμετάσχουν στην κυβέρνηση) ένα μικρό άσχετο κόμμα θα με στηρίξει επίσης. Αυτούς που από τώρα αποκλείω είναι το Gip, ΕΜ Πατριωτική πολιτοφυλακή ( με όποιο κόστος για την υποψηφιότητα μου).
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα δέχομαι παρατηρήσεις ή προτάσεις απλά λάβετε υπόψη σας πως είναι πρωτόλειο.

"Οικονομική πολιτική
Θεωρώ πως πρέπει να διατηρηθεί η σημερινή οικονομική άνεση που διαθέτει η χώρα και αν γίνεται να βελτιωθεί. Βασική αρχή τόσο δική μου όσο και του επιτελείου που θα εφαρμόσει την οικονομική πολιτική θα είναι η Διαφάνεια (στη διαχείριση), η Ισονομία (στις παροχές) και σίγουρα η παράδοση των οικονομικών στοιχείων στην επόμενη κυβέρνηση χωρίς απόκρυψη ή μαγερέματα στοιχείων. Ωστόσο η οικονομική πολιτική είναι τέλειο πεδίο άσκησης αμεσοδημοκρατικής πολιτικής. (βλ ενεργοποίηση και συμμετοχή της κοινότητας στην λήψη των αποφάσεων)

Εξωτερική πολιτική
Η κοινότητα θα πρέπει να αποδεχτεί πως η χώρα έχει ενταχθεί στη συμμαχία ASTERIA. Με την συμμετοχή μας σε αυτή μας δημιουργούνται υποχρεώσεις αλλά υπάρχουν και εύλογες απαιτήσεις για στήριξη της άμυνας και των σχεδίων επέκτασης της χώρας από το δυναμικό της συμμαχίας. Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα και ρητά πως δεν είμαστε αυτοί που θα θυσιάζουν τον εθνικό στόχο τους για να επιτυχγάνουν άλλοι τους δικούς τους, αλλά με πράξεις αμοιβαιότητας στηρίζουμε και μας στηρίζουν.
Θεωρώ πως αν δεν υπάρξουν θεαματικές αλλαγές στις ισορροπίες των διακρατικών σχέσεων αλλά και των σχέσεων στο εσωτερικό της συμμαχίας δεν υπάρχει λόγος να ανατρέψουμε το status quo. Η χώρα έχει συνέχεια και πρέπει να τηρούμε τις δεσμέυσεις μας.
Σε ότι αφορά τις γειτονικές χώρες που δεν ανήκουν στην συμμαχία αλλά έχουμε ειδικές σχέσεις μάζι τους ( εννοώ Τουρκία , Κύπρο και Κροατία ) θα πρέπει να εξετάσουμε την δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μαζί τους. Η χώρα πρέπει να έχει αυτονομία στις διακρατικές σχέσεις.
Συγκεκριμένα σε ότι αφορά την Τουρκία θεωρώ πως οι εθνικιστικές “κορώνες” πρέπει να εκλείψουν και από τις 2 μεριές. Μπορεί να ανήκουμε σε διαφορετικές συμμαχίες ωστόσο μοιραζόμαστε κοινά σύνορα και στόχους τους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε ώστε να πετύχουμε.
Σε ότι αφορά την Κύπρο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως μεγάλη μερίδα της κοινότητας της Κύπρου είτε είναι rl έλληνες είτε ελληνόφωνοι, με τους οποίους κανείς σε συλλογικό επίπεδο δεν έχει να μοιράσει κάτι. Οι όποιες διαφορές απέκτησαν με το πέρας του χρόνου προσωπική χροιά, δεν μπορούν και δεν πρέπει να επηρεάζουν την εξωτερική πολιτική. Αναμένω από τους Κύπριους, σοβαρότητα και θα έχουν την ίδια σοβαρή και ισότιμη αντιμετώπιση από την μελλοντική κυβέρνηση μου.
Σε ότι αφορά την Κροατία θα πρέπει εξηγήσουμε στους πρώην στενούς συμμάχους μας τους λόγους οι οποίοι μας ανάγκασαν να αλλάξουμε συμμάχους. Η φιλική σχέση που έχουμε αναπτύξει με την Σερβία από μόνη της δε μπορεί να καταστρέψει τις καλές διαπροσωπικές σχέσεις που έχει μεγάλο αριθμός παιχτών της Egreece με Κροάτες. Αντίθετα θεωρώ πως θα πρέπει αυτό ακριβώς το στοιχείο να το εκμεταλλευτούμε προς όφελος όλων και κυρίως της κοινότητας μας.
Ωστόσο τονίζω πως αυτές οι θέσεις είναι αποτέλεσμα των σημερινών ισορροπιών και μόνο. Αν οι ισορροπίες αλλάξουν οφείλει η μελλοντική κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την κοινότητα να λάβει νέες θέσεις και απόψεις. (βλε πεδίο συμμετοχής κοινότητας στη λήψη των αποφάσεων)

Αμυντική πολιτική
Βασικά η αμυντική πολιτική έχει περιγραφεί από τις διακρατικές σχέσεις ωστόσο σε αυτό το πεδίο αυτό που θα επιχειρήσω να υλοποιήσω είναι το σχέδιο δημιουργίας του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, σχεδίου που ξεκίνησε να συζητιέται την περίοδο της προεδρίας του Pasok na goustaroume αλλά με την συμμετοχή όλων και όχι κάποιων, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς αφορισμούς. Τα mu της χώρας σε συνεργασία με το επιτελείο του mod προτείνουν στη κοινότητα της πολιτική που πρέπει να ασκηθεί. Τεχνικές λεπτομέρεις θα συζητηθούν από τους συμμετέχοντες.

Πολτική στήριξης νέων παιχτών
Βασική προτεινόμενη πολιτική θα έιναι η συνέχιση των προγραμμάτων “Μαζί τα φάγαμε” και επιδότησεις για νέους παίχτες των εκπαιδευτηρίων τους. Δεν μπορώ να υποσχεθώ baby boom άλλωστε όσες φορές δόθηκε τέτοια υπόσχεση τελικά δεν ευοδόθηκε. Ωστόσο αν δωθεί η κατάλληλη ευκαιρία θα αξιοποιηθεί όσο το δυνατό καλύτερα.

Πολιτική ενημέρωσης
Θα συνεχιστεί από το υπουργείο τύπου το πρόγραμμα συνεντεύξεων σε έλληνες παίχτες διαφορετικών level και θα δοθεί βαρύτητα στους νέους παίχτες για να μπορέσουμε να μάθουμε τι σκέφτονται. Ωστόσο θα γίνει προσπάθεια να παρουσιαστούν μια σειρά συνετεύξεων προέδρων άλλων χωρών ώστε να δούμε ποιό είναι το κλίμα για εμάς στις χώρες τους. Ταυτόχρονα αν υπάρχει συμμετοχή θα συνεχιστεί ο διαγωνισμός αρθρογραφίας. Τέλος από το υπουργειο τύπου αναμένεται σκληρή προσπάθεια δημιουργίας θετικού κλίματος εντός της κοινότητας που τόσο έχει λείψει.

Τελευταίο αλλά πολυ σημαντικό θα είναι η προσπάθεια ενεργοποίησης της κοινότητας προς όλες τις κατευθύνσεις. Πρέπει επιτέλους να πάρουμε όλοι τις ευθύνες μας και το μερίδιο που μας αναλογεί στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αυτό σημαίνει πως με όποιο κόστος οι βασικές, οι κύριες αποφάσεις θα λαμβάνονται από την κοινότητα με δημοψηφίσματα. Όπου απαιτείται αναμένω από το κοινοβούλιο να ακολουθήσει την απόφαση της κοινότητας και όχι να περιχαρακωθεί πίσω από την δικαιολογία “έτσι είναι τα game mechanics”.
Δεν θέλω “καμαρίλα”, δεν θέλω κλειστά club εξουσίας, δε θέλω αποκλεισμούς.
Θέλω αμεσοδημοκρατία, θέλω ελευθερία λόγου, θέλω ισονομία, θέλω καλή διάθεση.
Θέλω παίζοντας το παιχνίδι να ξεχνάω τα προβλήματα μου και να μην δημιουργώ νέα προβλήματα στον εαυτό μου και στος άλλους. Γίνεται;
Πιστέυω πως γίνεται, γιαυτό ζητάω την στήριξη όλων για να τα πετύχουμε όλοι μαζί."
avatar
mixalis35
Sapphire Member

Αριθμός μηνυμάτων : 643
Τόπος : Athens

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ)

Δημοσίευση από EleniG Την / Το Τετ Απρ 30, 2014 7:34 pm

Καλησπέρα Μιχάλη και καλή επιτυχία!
Σου κάνω copy paste αυτά που ήδη έγραψα.

1)Οικονομική πολιτική: Ξέρεις τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στα ταμεία;
Επιδοτήσεις θα δώσεις; (Ξέρω το γράφεις παρακάτω για τους νέους αλλά πους τους είδες τους νέους; Εκτός αν εννοείς νέο κάποιον που παίζει έναν χρόνο +.)

2)Εξωτερική πολιτική: Κάνεις λίγο άνοιγμα προς τους τερρορίστας με αυτό που γράφεις περί Κροατίας και Κύπρου;; Περιττό μου φαίνεται, ειδικά το κομμάτι με την Κροατία, σιγά μην τους δώσουμε και εξηγήσεις.

3)Αμυντική πολιτική: Αν συμμετέχουν όλοι, δεν ξέρω βέβαια πως θα το καταφέρεις, συμφωνώ αλλά πρέπει να φτιάξεις ένα πλάνο για το πως θα λειτουργήσει αυτό. Αν το αφήσεις στους συμμετέχοντες θα πάρεις μήνες μέχρι να γίνει πραγματικότητα.

4)Πολιτική ενημέρωσης : Καλές οι συνεντεύξεις και οι διαγωνισμοί αλλά το Τύπου έχει ένα βασικό ρόλο που τον έχουμε ξεχάσει ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Ούτε εσύ το θυμήθηκες.

Επίσης σε παρακαλώ εξήγησέ μου αυτο:
"Τέλος από το υπουργειο τύπου αναμένεται σκληρή προσπάθεια δημιουργίας θετικού κλίματος εντός της κοινότητας που τόσο έχει λείψει."

Ευχαριστώ!

_________________
Face your path with courage, don't be scared of people's criticism. And, above all, don't let yourself get paralyzed by your own criticism.
avatar
EleniG
Είμαι ήρεμος άνθρωπος, δεν νευριάζω, οκ; ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΝΕΥΡΙΑΖΩ! ΑΝΤΕ!!!

Αριθμός μηνυμάτων : 989
Τόπος : Ioannina

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης